Kim

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 399,-
Utgivelsesår: 
2016
Innbinding: 
Innbundet
Sidetall: 
378
ISBN: 
9788275963657
Språk: 
Originalspråk: 
Oversetter: 
Knut Johansen
Omslagsdesigner: 
monoceros

Blant nobelprisvinner Rudyard Kiplings mesterverk regnes Kim som det største. Denne magiske romanen forteller om den foreldreløse unggutten Kimball O’Hara som vokser opp som tigger i byen Lahore i India på slutten av 1800-tallet. Solbrent og støvete som han er, går han for å være innfødt, men han er sønn av en irsk soldat og en irsk mor, som begge døde under tragiske omstendigheter. 

Det er først når Kim blir venn med en gammel tibetansk Lama at livet hans blir forvandlet. Lamaen er på pilegrimsferd for å finne den hellige Pilens elv og bli forløst fra Tingenes hjul. Men ved siden av å bli lamaens utvalgte disippel blir Kim også opplært som agent for britenes hemmelige tjenester. I bakgrunnen utspiller nemlig «The Great Game» seg, det store spillet mellom det ekspansive tsarriket og det britiske imperiet i Sentral-Asia og det indiske subkontinentets nordområder.

Men når Kim blir en brikke i spillet, står han snart overfor sitt livs største dilemma: Skal han velge sin følgesvenn eller sitt land?

Oversatt fra engelsk og med forord av Knut Johansen