Mine dokumenter

Forfatter: 
Forlag: 
Pris: 
kr 149,-
Utgivelsesår: 
2016
Innbinding: 
Heftet
ISBN: 
9788256019229
Språk: 
Originaltittel: 
Mis documentos
Originalspråk: 
Oversetter: 
Øyunn Rishøi Hedemann

Jeg var et barn som likte ord, men dette var første gang – som åtteåring, eller kanskje jeg allerede var fylt ni – jeg hørte ordet revolusjon. Jeg ­spurte ­Mauricio om det var et jentenavn, det kunne jo ha vært navnet til den elskede kvinnen, tenkte jeg, Revolución ­González, Revolución Arratia. De lo og så overbærende på meg. «Det er ikke et navn», forklarte broren til ­Mauricio. «Har du virkelig ikke hørt om revolusjon?» Jeg sa nei. «Da er du en dust ­person.» 

 

Fotball og kjærlighet, gudsfornektelse og ran. Aggresjon, presisjon og metafiksjon. I novellesamlingen Mine dokumenter  perfeksjonerer chilenske Alejandro Zambra den konsentrerte formen som preger hans romankunst. Med et stilsikkert og humoristisk språk skildrer Zambra over­gangen fra gutt til mann, fra diktatur til demokrati, fra tom side til bok.

 

«I virkeligheten bekrefter enhver ny bok fra denne forfatteren det vi allerede vet, at han er den mest fremtredende fortelleren i sin generasjon (og i de kommende).» El Sábado/El Mercurio

«Hvis du har planer om å lese Zambra, noe du burde, les ikke bare Mine dokumenter: les alt han har skrevet.» The Guardian

 

Alejandro Zambra (f. 1975) har mottatt en rekke priser for sine ­bøker, inkludert den ­chilenske kritiker­prisen. Tids­skriftet Granta har utropt ham til en av dagens 22 beste unge spanskspråklige forfattere, og bøkene hans er oversatt til 18 språk. Med Mine ­dokumenter befester Zambra sin posisjon som ­fanebærer for den nye ­generasjonen ­latinamerikanske forfattere.