Identitær av Rasmus H. Dalland er stadig like aktuell

Solum Bokvennen utgav i vinter reportasjeboken Identitær – En reise inn i Europas nye høyre av den danske journalisten Rasmus Hage Dalland. Boka er dessverre fortsatt like aktuell. I disse dager går rettsaken mot Philip Manshaus, som er tiltalt for drap og terrorhandling. Selv om Manshaus´ tankegods er nynazistisk, er det en del fellestrekk mellom de to ideologiene.

 

I en tid der kildekritikk lider, ekkokamrene florerer og folk benytter ytringsfriheten som en rett til å synse, er det avgjørende å kunne identifisere holdninger som er med på å flytte grensene våre. Til tross for at de Identitære ennå ikke er organisert som avdeling i Norge, mener vi boken har stor opplysningsverdi og bør anspore til debatt omkring verdier. Det pågår en meningskrig som har sitt sterkeste fortrinn å være tilforlatelig. Bakenfor ligger det en retorikk som tar oss rett tilbake til 30-årene. Denne boken gjør folk oppmerksom på det, og er et godt utgangspunkt for å forstå mer av det som foregår nasjonalt og internasjonalt – både på den politiske scenen og utenfor.

 

I boka møter Dalland personer rundt om i Europa som er sentrale i Identitærbevegelsen, i et forsøk på å forstå hvem de er og hva de tenker. Les Dallands bok om du ønsker å bli klokere på en politisk bevegelse som stadig preger europeisk offentlighet, og som har vist seg å være et potensielt springbrett for voldelige og dødelige aksjoner.